Top 5 botanische tuinen van martinique

04/20/2021 0 By Leslie

Als u naar Martinique komt zou het ondenkbaar zijn dat u de botanische tuinen niet bezoekt! Zoals u weet, staat Martinique bekend om zijn bijzonder rijke fauna, waar enkele zeer zeldzame diersoorten leven. Bovendien zult u er exotische planten en vruchten ontdekken die u nergens anders zult vinden.

Bij Beyond the Beach bieden wij u de mogelijkheid om de mooiste tuinen van Martinique te bezoeken. In het artikel van vandaag vertellen we u over de top 5 tuinen die u op Martinique kunt bezoeken. 

Oh hart van mijn creoolse tuin: het ontdekken van de botanische tuinen van de inwoner

De botanische tuinen van Martinique hebben de reputatie de mooiste ter wereld te zijn. Inderdaad, dat is het minste wat we kunnen zeggen! U vraagt u af waarom dat zo is? Dit komt doodat het groen op Martinique rijk als overvloedig aanwezig is en de bewoners van het eiland er goed voor zorgen. Zo heeft elke inwoner van Martinique zijn eigen tuintje dat hij of zij dagelijks onderhoudt. Sommigen hebben zelfs tuinen die groter zijn dan hun huis! U kunt deze tuinen ontdekken met Beyond the beach!

De activiteit “Oh hart van mijn Creoolse tuin” van Beyond the beach biedt u de mogelijkheid om de tuin van Colette te bezoeken. Zo ontdekt u de geheimen van haar ongewone tuin tijdens een bezoek van 2 uur en een half.

U zult een atypische Creoolse tuin kunnen doorkruisen door gebruik te maken van de informatie die u van de bewoner krijgt. Het is ook een gelegenheid om exotische vruchten en planten te ontdekken die alleen op Martinique groeien!

Tijdens dit uitstapje kunt u de verschillende soorten bomen en planten in de tuin bewonderen. U krijgt ook advies over het planten, plukken en eten van enkele ongewone vruchten. Colette zal u alle details geven over de voedingswaarden van elk fruit. Daarnaast zal zij u ook vertellen over het plukseizoen en andere waardevolle informatie. Dit uitstapje geeft u een verandering van omgeving maar ook een dosis algemene cultuur in het groen van Martinique.

Beleef de zintuiglijke ervaring ‘o hart van de creoolse tuin’

Naast het ontdekken van alle rijkdommen van deze Creoolse tuin, wilden wij bij Beyond the Beach verder gaan. Vergezeld van onze specialist uit Martinique bieden wij u een buitengewone zintuiglijke ervaring waarbij u een band kunt ontwikkelen met de geest van deze Martinicaanse tuinen. Zoals u weet, vormen deze Creoolse tuinen een thuis voor verschillende soorten zeldzame vogels, bomen en planten die ergens anders niet te vinden zijn.

Wij dagen u uit om aan de hand van uw 5 zintuigen deze tuin te gaan ontdekken. Het eerste zintuig die u zult kunnen gebruiken is uw gehoord. Door uw ogen te sluiten, zult u elk van de geluiden ervaren die door de ademhaling van de tuin worden ontwikkeld. Luister naar de wind in het gebladerte, het zingen van de vogels, het ruisen van de vleugels van vlinders… Laat u verleiden tot een meditatiesessie in verbondenheid met de geest van de Creoolse tuin. Bovendien zal Colette u veel informatie geven over de gezangen van de vogels en u leren hoe u ze kunt onderscheiden.

Dan, zal uw zicht uitgedaagd worden. Inderdaad, uw gastheer zal uw aandacht vestigen op de prachtige kleuren van de tuin. Dit is een gelegenheid om de glinsterende veren van de vogels en de exotische kleuren van bepaalde bloemen te ontdekken. Door aanrakingen kunt u ook de knoestige stam van de bomen en de delicatesse van de bloemen strelen. De ervaring eindigt met uw reukzin: u ademt en ruikt alle geuren die deze buitengewone tuin uitademt.

Zou u fruit- en boomtuinen willen bezoeken?

Martinique is rijk aan exotisch fruit en zeldzame planten. Wij nodigen u uit om ze samen met onze specialisten te ontdekken. Voorbij het strand komt u bij Patrick en zijn vrouw. U kunt dan hun fruit- en bomentuin ontdekken voor een exotische ervaring. Gedurende 2 uur zal u een moment van gratie en ontsnapping beleven. Deze tuin wordt aanbevolen door de gids du Routard en de gids Evasion, 2 gekende Franse reisgidsen, wat twee prachtige referenties zijn die veel zeggen over deze buitengewone tuin.

Dit bezoek vindt plaats langs 900 meter die speciaal voor de bezoeker zijn aangelegd, waar u de rijkdom van de flora van Martinique zult kunnen aanschouwen. Dus, wat zou u zeggen om de citroen, de kumquat, de barbadine Sapote, de cayenne kers en de landaugurken te ontdekken? Dat is nog niet alles, want u zult meer dan honderd soorten kunnen bewonderen! Natuurlijk mag u ook de prachtige bloemen in deze tuin niet missen. Heliconia’s in verschillende kleuren, alpinias, porseleinrozen, koninginnen van Maleisië en vele andere die u tijdens uw wandeling zult kunnen ontdekken.

In het gezelschap van Patrick en zijn vrouw kunt u bovendien seizoensvruchten proeven en exotische geuren opsnuiven. Het is dus de gelegenheid om smaken, aroma’s en parfums te ontdekken die typisch zijn voor Martinique. De uitstap vind plaats van maandag tot en met zaterdag om 9 uur, 11 uur en 14.30 uur. Voor zondag moet vooraf een verzoek worden ingediend. De prijzen liggen rond de 9 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen onder de 12 jaar.

Welke botanische tuinen kunt u tijdens uw verblijf ontdekken?

Naast het strand kunt u ook de Balata tuin bezoeken. Deze botanische tuin is wereldberoemd en trekt elk jaar duizenden toeristen aan. Het is een paradijs op aarde dat met passie en liefde wordt onderhouden door een kunstenaarstuinier. Een bezoek aan Martinique is ook een gelegenheid om de beroemde tuin van Bel air te bewonderen, gelegen op de hoogten van Morne Pitault. U hebt dan de gelegenheid om vele bloemen-, vruchten- en voedselproducerende soorten te ontdekken. Naast deze 2 tuinen kunt u ook een bezoek brengen aan de boomrijke site van Bonneville, waar u zeldzame bloemsoorten en exotische fruitbomen kunt ontdekken. Deze botanische tuinen worden ook aangeboden door Beyond the beach.