Activiteiten in Martinique

04/20/2021 0 By Leslie

Onze keuze aan activiteiten in Martinique om uw vakantie te doen slagen.

Zoekt u activiteiten om uw vakantie in Martinique te doen slagen? Zoek niet verder! Bij ons vindt u alles wat u nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. Martinique is één van de plaatsen op de wereld waar u de meest formidabele vakantie kan doorbrengen. Het eiland biedt u adembenemende landschappen en leuke activiteiten voor iederen, of het nu in familieverband is of onder vrienden, of u graaf historische plaatsen bezoekt of liever de natuur opzoekt, er is voor ieder wat wils! 

Bent u al in Martinique of komt u er binnenkort heen, komt u alleen of met uw reisgezelschap, welke activiteiten kunt u doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken? In dit artikel ontdekt u 4 activiteiten die erg geapprecieerd worden door toeristen. 

Laat u verleiden tot een zeildag bij de eilanden van Le Robert!

De eilanden van Le Robert maken deel uit van de meest formidabele plaatsen in Martinique. Als u ze niet bezoekt, dan mist u iets! Deze activiteit moet u zeker ontdekken, en zeker als u houdt van wandelingen langs de zee en geschiedenis!

Le Robert draagt, zoals alle andere stadjes op het eiland, een mooi verhaal met zich mee. Wat ooit een land was van Caribische Indianen, werd vanaf het einde van de 17e eeuw gekoloniseerd door de Fransen. De geschiedenis van de rietsuiker en de ontwikkeling van de productie van de suiker zijn er zeer belangrijk. Le Robert heeft een belangrijke rol gespeeld doorheen de 17e eeuw, tot de suikercrisis aan het begin van de 20e eeuw. 

Die geschiedenis van Le Robert vormt tot op de dag van vandaag een toeristische trekpleister waar u onvergetelijke ervaringen kunt opdoen. Tijdens onze zeildag kunt u îlet Madame en îlet Chancel ontdekken. Deze twee eilanden maken deel uit van 10 eilanden die de baai van Le Robert vormen. Aan boord van de comfortabele zeilboot neemt de kapitein u mee op ontdekking. 

Op het eiland îlet Madame ontdekt u al zwemmend de witte gronden en de rijke fauna. Aanschouw de koraalvissen, zeekomkommers, de zeesterren, enzovoort. Net zoals op het eiland Chancel, ontdekt u kolonies van leguanen en enkele overblijfselen van de rijke geschiedenis van het eiland. 

Twee pauzes – een lunch en proeverijen – worden u ook aangeboden tijdens de oversteek. Geniet ervan! 

Een andere activiteit om te ontdekken: het circuit van het authentieke noorden

Het circuit van het authentieke noorden is een van de rijkste excursies van Martinique. Aan boord van een openbaar vervoer met airconditioning, 18 zitplaatsen, ontdekt u verschillende historische plaatsen op het eiland.

Het circuit bestaat uit verschillende stopplaatsen. Bij de eerste halte – de distilleerderij van Neisson Rum – zal het proces van het maken van rum ontdekken. Het zal voor u de uitgelezen kans zijn om uw favoriete drankje te proeven! U kunt er dan een flesje van meenemen, niet alleen als traktatie, maar ook als souvenir.

Na de ontdekking van Neisson Rum, maakt u een stop bij het zwarte zandstrand van Le Carbet voordat u uw excursie voortzet. U zult zich kunnen ontspannen terwijl u een kalme en transparante zee aanschouwt. U kunt er zelfs zwemmen om u op te frissen vooraleer we verder gaan naar de ruïnes van Saint-Pierre.

Saint-Pierre is een stad in Martinique die in 1635 werd gesticht door Pierre Belain d’Esnambuc en vele hoogtepunten heeft gekend. Het was bijvoorbeeld een mijlpaal voor de slavenhandel. Vernietigd door een vulkaan aan het begin van de 20e eeuw, werd het gedeeltelijk herbouwd. U kunt echter nog steeds enkele van de ruïnes bezoeken.

Na deze stop zult u de waterval Saut du Gendarme ontdekken. Het is een van de meest sublieme plekjes van Martinique. Vervolgens komt u bij de Alma rivier waar u kunt genieten van een overvloedig tropisch woud. U zult op deze route ook de Sacré-Coeur kerk van Martinique ontdekken, de Balata kerk, deze vormt een replica van de Sacré-Coeur basiliek van Montmartre die gelegen is in Parijs.

Wat denkt u van een romantische activiteit: een boottocht bij zonsondergang?

Als u met uw partner op vakantie bent, zijn groepsactiviteiten geweldig. Maar het meest onvergetelijke moment is het moment dat u samen doorbrengt. Daarvoor zijn we toch op vakantie gekomen, nietwaar?

Als u in Martinique bent met uw partner, ontdek dan een privé-excursie voorgesteld door onze kapitein! Wat houdt het aanbod precies in? In feite biedt het een overtocht per boot op open zee. Het inschepen gebeurt om 17.00 uur op de kade van de jachthaven van Etang Z’abricot. U zult samen met uw partner van de zonsondergang kunnen genieten. De overtocht duurt tot het vallen van de avond, de terugreis is gepland rond 20.00 uur. Tijdens de overtocht geniet u van een proeverij en champagne, genoeg om het moment echt uniek te maken! U kunt ook genieten van een goede duik voordat u terugkeert naar de steiger.

Een massage op het strand op het einde van de dag: een activiteit die niet mag ontbreken!

Geniet van een pauze van de drukte met een massage op het strand door Karell. Deze krachtige massage is een moment van puur welzijn en absolute ontspanning. Stelt u zich voor: de zilte bries, het ritme van de golven, de rust van de plek en de fakkels geven u al een gevoel van relaxatie! Maar daarbovenop krijgt u nog eens een massage van een professionele Californische Zweedse massage therapeut! Aarzel niet om contact met ons op te nemen om deze activiteit te boeken!