Authentieke excursies in Martinique

04/20/2021 Off By Leslie

Cruises met een stop op Martinique: probeer onze authentieke uitstappen 

Hebt u er altijd al van gedroomd de paradijselijke eilanden van de Caraïben te bezoeken en hebt u besloten uzelf te trakteren op deze heerlijke cruisevakantie? Dan moet u mee gaan op één van de authentieke Beyond the Beach excursies!

Een tussenstop in Martinique is een gegeven en u wilt zeker het beste maken van dit moment. Wij nodigen u dan ook uit om deel te nemen aan een van onze land- of waterexcursies. Het eiland is rijk aan ontdekkingen en wij hebben voor u de must-sees geselecteerd en de beste routes uitgestippeld. Wij denken aan alles en zorgen voor vervoer met airconditioning om uw tijd optimaal te benutten en u een onvergetelijke ervaring te garanderen.

Bent u nieuwsgierig en wilt u een voorproefje van uw toekomstige ontdekkingen? Laten we beginnen!

Authentieke uistappen op Martinique 

Het eiland Martinique staat ongetwijfeld bekend om zijn prachtige witte zandstranden en turquoise water, de ideale plek voor een cocktail aan zee en een frisse duik, maar dat niet alleen! Het is een land dat rijk is aan geschiedenis, cultuur en gevarieerde landschappen. Uw gids zal u er graag alles over vertellen.

Wij nemen u mee naar de meest typische plaatsen van het eiland. In het zuiden ligt het pottenbakkersdorp Les Trois Ilets, gebouwd in 1783 in een voormalig jezuïetenklooster. Het is het oudste bedrijf van Martinique. De terracotta wordt op industriële schaal bewerkt, maar ook in de vorm van ambachtelijk aardewerk. U vindt er werken uit die tijd in terracotta en oude Creoolse huizen, een totale onderdompeling in de cultuur dus!

Een ander niet te missen dorp is Anses d’Arlets. In dit karakteristieke vissersdorp kunt u genieten van de rust en de mooie stranden en steegjes. Het is ook de gelegenheid om de snorkelsets die wij ter beschikking stellen uit te proberen. Als u geluk heeft, ziet u schildpadden, tropische vissen en prachtige koralen richting de rots van Kay.

Martinique is een overwegend katholiek eiland. U krijgt de gelegenheid om de kerk van Balata te bezoeken, ook bekend als de Baseliek van le Sacre-Coeur, gebouwd in 1925. Het is in feite een replica van de Basiliek van le Sacre-Coeur van Montmartre in Parijs. Het werd bedacht voor de bevolkingsgroepen die zich in Fort-de-France vestigden, waardoor de nieuwe wijken van Balata ontstonden.

De variërende landschappen van het bloemeneiland

In de loop van de dag zult u verschillende soorten adembenemende landschappen kunnen waarnemen. De mooiste foto’s maakt u vanaf het uitzichtpunt van La Roche de Diamant. Dit kleine eiland dat in de verte schittert, is in feite het overblijfsel van een vulkaan van miljoenen jaren oud.

Om in het thema verder te gaan, als Martinique voor u rijmt op wit zand, zult u misschien verrast zijn! Er zijn ook de vulkanische stranden van Cabret. Omgeven door een kalme en transparante zee, kunt u ontspannen op het zwarte zandstrand terwijl u de imposante Pelée berg observeert. Het is hier dat Christoffel Columbus in 1502 voor het eerst op het eiland Martinique landde. Het eiland biedt ook prachtige groene oases van rust. Uw gids zal u begeleiden naar de watervallen van de Saut du Gendarme, gelegen te midden van tropische vegetatie. Profiteer van deze idyllische omgeving om bij te komen van de natuur. De rivier Alma, bekend als de White River, biedt ook dit soort landschap. Een mooie gelegenheid voor een zwempartijtje in zoet water.

Souvernirs uit het verleden 

Laten we echter niet vergeten dat Martinique niet altijd synoniem is geweest met alleen maar schoonheid en sereniteit. De Cap 100 Mémoire et Fraternité, een gedenkteken voor de slavernij, laat ons de moeilijke geschiedenis van de Caraïben niet vergeten. De 15 reusachtige bustes in de vorm van een driehoek herinneren aan de zwarte slavenhandel tussen Amerika, Europa en Afrika.

U krijgt ook de gelegenheid de ruïnes van Saint-Pierre te bezoeken, een ander souvenir van het pijnlijke verleden van het bloemeneiland. De stad Saint-Pierre, voormalige hoofdplaats, werd in 1902 verwoest door de vulkaan Pelée. De uitbarsting kostte 30.000 mensen het leven en de stad bleef 20 jaar onbewoond.

Fort Saint-Louis is zowel een overblijfsel uit het verleden als een militaire marinebasis die nog steeds in gebruik is. In feite is het de enige in het hele Caribisch gebied. Het fort dateert van het einde van de 17e eeuw en is zeer goed bewaard gebleven. U zult kunnen genieten van een uitzonderlijk panorama.

Aarzel niet om meer te ontdekken door onze catalogus van culturele en thematische excursies in Martinique te doorbladeren.

Heerlijke lokale producten 

Omdat het onvermijdelijk is in het rumparadijs, nemen we u mee op een rondleiding in een beroemde ambachtelijke distilleerderij. In het zuiden vindt u de distilleerderij van Trois Rivière waar u de voorouderlijke methoden voor het maken van landbouwrum zult ontdekken. In het noorden is het in een van de laatste Neisson Rum distilleerderijen dat we zullen stoppen. Dit familiebedrijf, beroemd om zijn witte rums, zal zijn productieprocessen onthullen. Zo kunt u de pure rum van Martinique ontdekken en een souvenir mee terug nemen!

Om de fijnproevers tevreden te stellen, hebben we een gastronomische tour samengesteld. Het omvat natuurlijk een bezoek aan een aantal van de must-see plaatsen van het eiland, maar de nadruk ligt op culinaire ontdekking. U proeft de typische gerechten van Martinique terwijl u geniet van een droomomgeving. Tropische vruchten, traditionele Creoolse gerechten, typische zoetigheden… wij hebben het beste voor uw smaakpapillen geselecteerd. De Martinicaanse keuken heeft Indische, Afrikaanse en Europese invloeden. Uw gids zal u alles vertellen over het ontstaan ervan.

Een dag van puur genieten op het eiland Chancel

Als u meer in de stemming bent voor een ontspannen dagje uit, zult u overtuigd zijn van deze heel bijzondere excursie. Het eilandje Chancel is het grootste van Martinique en ligt in de baai van Le Robert. U komt er aan per boot en kiest dan uw vervoermiddel: paardenkoets of jeep uit die tijd, naar uw smaak.

Tijdens de wandeling krijgt u de kans om een zeer bijzondere fauna en flora te observeren. Er zijn zeldzame vogels, leguanen en zelfs vleermuizen. Als u uw ogen de kost geeft, zult u ook zeldzame bloemen en bossen zien.

Ook hier kunt u de plaatselijke specialiteiten proeven. U zult genieten van een lunch met zeevruchten en lokale groenten bij Michel, uw gids. Om u een absoluut perfecte dag te garanderen, bieden wij u ook gastronomische pauzes in prachtige plaatsen. Een deel van het eiland wordt geprivatiseerd, zodat u kunt zwemmen op een gereserveerd strand of op de witte bodems.

Tot slot, maak u geen zorgen, Chancel Island heeft ook zijn deel van de geschiedenis. U bezoekt ruïnes die dateren uit de tijd van de suikerindustrie en waarvan sommige zijn geklasseerd als historische monumenten van het Franse erfgoed. Sommige ruïnes getuigen ook van vroegere steenbakkerijen.