Wat zien in Martinique?

04/20/2021 Off By Leslie

Wat valt er te zien in Martinique?

Eindelijk, uw vakantie staat voor de deur en u vraagt zich af: wat te zien in Martinique? U hebt volkomen gelijk om onvergetelijke uitstapjes te maken om er ten volle van te genieten. Voor ideeën en advies over wat te doen en wat te zien in Martinique, lees ons artikel!

Ga duiken om de zeebodem te ontdekken!

Een bezoek aan Martinique betekent dat u absoluut de oceaan, de fauna en de flora moet ontdekken. Beyond the beach biedt u daarvoor een duikdag aan om het verborgen gezicht van de zeebodem van Martinique te ontdekken. Met Laurent, uw gids, gaat u naar de noordelijke Caraïben. Grote passie voor duiken, hij zal blij zijn om u te laten ontdekken de schatten die verborgen zijn onder het oppervlak van het water!

U zult betoverd worden door de diversiteit van de zeebodem die perfect bewaard is gebleven. De Caraïbische Zee is inderdaad de rijkste zee ter wereld voor haar sponzen. Er zijn 630 soorten. Het is aan u om er enkele te ontdekken tijdens uw scubaduiken. Bewonder de fauna en de massa’s veelkleurige vissen. Als u nog nooit hebt gedoken, kunt u ook kiezen voor een eerste duik met Laurent. Hij zal u de Drop offs van de Noord-Caribische kust laten ontdekken.

Zeereizen die u niet mag missen

Afgezien van de oceaan is Martinique ook beroemd om zijn Yoles. Dus, om de cultuur van Martinique te ontdekken, waarom waagt u zich niet aan een kennismaking met het traditionele zeilen? De Yole maakt inderdaad deel uit van het erfgoed van Martinique. In Le Marin, met Georges-Henry, ontdek de geneugten van de Yole. Deel samen een moment van gezelligheid in een goed humeur!

U zou graag dolfijnen willen bewonderen, maar u hebt zelden de gelegenheid om dat te doen. Dit is het moment om op excursie te gaan om deze zeezoogdieren te aanschouwen in het meest totale respect van hun natuurlijke omgeving.

Beyond the beach biedt ook dag- of halve dagtochten om de rijkdom van Martinique te ontdekken. Ter indicatie kunt u de Trois-Ilets, de Anses d’Arlet en enkele paradijselijke hoekjes en gaatjes ontdekken die alleen per boot bereikbaar zijn. Daarna bezoekt u de Bat Grotto en baadt u in wild water. Dit alles wordt gedaan aan boord van een Bora Bora in het gezelschap van Marco. Bovendien kunt u ‘s middags proeven van vers bereide streekgerechten.

Leuke wandelingen georganiseerd door Beyond the Beach

Laten we gaan sporten! Ga van de gebaande paden af en ga met Max mee om het regenwoud te ontdekken. U zult de verborgen schatten van Martinique kunnen bewonderen. In het noorden van het eiland zijn er veel canyons. Maak u geen zorgen, want u hoeft geen canyoning expert te zijn. U kunt dus perfect aan het avontuur deelnemen als u een amateur bent. Max heeft een staatsdiploma tropisch kanovaren en past zich aan ieders niveau aan. U zult in uw eigen tempo vooruitgang kunnen boeken terwijl u een moment van ontdekking deelt. Een goede fysieke conditie is echter wel vereist.

Er zijn veel bezienswaardigheden op Martinique. U kunt er ook voor kiezen om het Canal de Beauregard te bewandelen. Deze, ook wel het Slavenkanaal genoemd, is een van de mooiste wandelingen van Martinique. Het dompelt u onder in het hart van de geschiedenis van Martinique, want dit kanaal werd in de 18e eeuw door slaven aangelegd. U zult er de hele tijd een uitzonderlijke fauna en flora kunnen bewonderen. U zult er onder meer majestueuze tropische bomen, zoetwaterkrabben en nog veel meer zien.

Met een unieke mountainbike met grote banden kunt u met gemak over zand en rotsachtig terrein rijden. Hij is uitgerust met elektrische bekrachtiging. U kunt dus veel sites bezoeken en zelfs Fort-de-France, als u wilt. Alain biedt u een fat bike tocht aan in Le Diamant. In twee uur tijd kunt u een rit maken langs het lange strand, het Cape 110 Memorial, het huis van de veroordeelde, de Diamond Rock en andere wonderen. Met zoveel ontdekkingen in zo’n korte tijd, zult u zeker versteld staan!

Laat u verleiden door enkele lekkernijen!

Kent u de lokale smaken? Dit is het moment om ze te ontdekken tijdens een wandeling in het hart van Fort-de-France. Zo hebt u de gelegenheid om de hoofdstad van het Ile aux fleurs te bewonderen. Bovendien kunt u de architectuur bewonderen en meer te weten komen over de cultuur van Martinique. Bovendien zult u zelfgemaakt ijs, rietsap en plaatselijke zoetigheden kunnen proeven. En dan, op de Place de la Savane, ga lekker zitten en geniet van een kleine verrassing!

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een gastronomische tocht die begint in Fort-de-France en verder gaat richting Saint-Pierre. Deze stad wordt ook wel het “kleine Parijs van West-Indië” genoemd en ligt in de schaduw van de Montagne Pelée. U stopt bij de rivier en bekijkt de ruïnes van Saint-Pierre. U bezoekt een distilleerderij en het strand. Tijdens deze reis worden u 7 tot 12 proeverijen aangeboden. Dit kunnen zoete, hartige en drinkbare lekkernijen zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van kurkuma brood, felle avocado, bananenvlaai of een beetje bananenwijn?

Uitjes in martinique

Na deze drukke dagen, bent u waarschijnlijk uitgeput! Maar voor wie nog meer wil ontdekken, waarom kiest u niet voor een romantisch uitstapje? U kunt kiezen tussen verschillende pakketten. Stap aan boord voor een zonsondergang uitstapje. U zult genieten van een moment van puur geluk en een duik in de open zee! Beyond the beach biedt ook een romantisch diner op het strand, gevolgd door een nacht onder de sterren. Wanneer u wakker wordt, krijgt u een ontbijt aangeboden in de opkomende zon voordat u rustig terugkeert naar uw huis. Wat is een betere manier om indruk te maken op uw wederhelft en samen een onvergetelijke tijd door te brengen! Als u vragen heeft, neem dan contact op met Beyond the beach via onze sociale media, of via de contactgegevens op onze website om onvergetelijke momenten in Martinique door te brengen.