Dolfijnentrip in Martinique: tips om er een succes van te maken

04/20/2021 Off By Leslie

Verleid door een uitstapje naar de open zee om dolfijnen te kijken? Ja, de gedachte alleen al is dromerig. Het aanschouwen van de dolfijnen op enkele centimeters van u vandaan zal een ervaring zijn die u moeilijk zult kunnen vergeten. Als u denkt dat u alles weet over deze opmerkelijk intelligente walvisachtigen, denk dan nog eens na. De ontmoeting met deze fascinerende en gracieuze wezens laat u nooit onverschillig.

Met Beyond the Beach, komt u in contact met deze zoogdieren die even vertederend als mysterieus zijn. Maar wat is een dolfijnentrip precies? Wat zijn de tips om het een succes te maken? Lees het artikel!

Dolfijnen, die intelligente en fascinerende wezens…

De dolfijn is een zeezoogdier dat behoort tot de orde Cetacea. Van alle zeedieren is hij waarschijnlijk het meest fascinerend om te bestuderen. Sinds de ontdekking van de dolfijn, zo’n tien eeuwen geleden, is hij inderdaad het onderwerp geweest van verschillende studies. Ontdekkingen over de dolfijn hebben nooit opgehouden de nieuwsgierigheid van de mens te wekken. Intelligent, gezellig, lachend, atletisch, de dolfijn vertoont unieke kenmerken voor een zeedier. Tot op de dag van vandaag wordt hij beschouwd als de intelligentste walvisachtige ter wereld.

Misschien wel het meest fascinerende aspect van de unieke persoonlijkheid van de dolfijn is zijn buitengewone sociabiliteit. Zoals u wellicht in de daaraan gewijde documentaires hebt gezien, is de dolfijn zeer vriendelijk voor de mens. Zij laten zich vrij gemakkelijk benaderen en aaien en kunnen zelfs een bijzonder warme genegenheid tonen. De dolfijn is ook bevriend met kinderen, die sympathie opwekken en geen gevaar. Het is echter verre van een naïef schepsel.

De dolfijn weet hoe hij mogelijk gevaar moet aanvoelen en handelt daarnaar. Hoewel hij op de lijst staat van soorten waarop niet mag worden gejaagd, wordt de dolfijn nog steeds door de mens vervolgd. Deze jacht, die altijd het voorwerp van zijn jacht is geweest, heeft in hem het vermogen ontwikkeld om zichzelf te beschermen. Hij kan dus vluchten als het nodig is. Maar ondanks alle vervolging kennen dolfijnen het verschil tussen jagers en vredelievende mensen. Fascinerend, is het niet?

Dolfijnen en de mensen, een verhaal zo oud als de wereld…

De dolfijn is altijd aanwezig geweest in het leven van de mens. Inderdaad, zo ver terug als we in de tijd kunnen gaan, heeft de dolfijn ons altijd gefascineerd. Magiër, geluksbrenger of halfgod van de oceanen, de denkbeeldige wereld rond de dolfijn toont de bijzondere belangstelling die wij voor hem hebben. Na verloop van tijd, en aan het begin van onze nieuwe eeuw, blijven deze walvisachtigen een belangrijk aandachtspunt voor wetenschappers.

De eerste sporen van de dolfijn dateren van voor Christus in het oude Griekenland. Het lijkt er inderdaad op dat de Grieken een bijzondere genegenheid hadden voor het zeezoogdier. Het is afgebeeld op fresco’s, mozaïeken en munten. In Ulysses’ beroemde zee-epos, de Odyssee, wordt de dolfijn door Homerus afgeschilderd als een joviaal en hansworstig schepsel. Er wordt ook gezegd dat de dolfijn het lievelingsdier is van Poseidon, de God van de oceanen.

De aanwezigheid ervan in de cultuur en in de kunst in het algemeen toont de grote belangstelling die de mens ervoor heeft. Bovendien is de dolfijn ook nuttig gebleken voor militaire doeleinden. Het Amerikaanse leger besefte al snel dat het zoogdier kon worden getemd om allerlei taken uit te voeren. De dolfijn is altijd bewonderd om zijn opmerkelijke intelligentie.

In Martinique kunt u verschillende soorten dolfijnen zien!

Martinique is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Het exotische bloemeneiland betovert zijn toeristen met zijn turquoise water en stralende zonneschijn. Zijn geografische ligging, midden in het Caraïbisch gebied en in de archipel van de Kleine Antillen vormt het eiland een belangrijke troef met zijn bijzonder rijke fauna en flora. Maar het zijn de zeebodem en alle wezens die er verborgen zitten die de grote kracht van het eiland vormen.

Inderdaad, de oceaan barst van de vissen en mysterieuze zeedieren, vooral dolfijnen. En niet één soort, maar verschillende soorten dolfijnen, de een even mooi als de ander, leven in alle rust rond ons eiland. Met Beyond the Beach, zult u ze kunnen ontdekken aan boord van onze traditionele skiff. In het gezelschap van David, onze gepassioneerde en ervaren kapitein, gaat u op weg om de dolfijnen van uw dromen te ontmoeten.

U zult de gelegenheid hebben om de beroemde langsnaveldolfijnen, die tot 2 meter lang kunnen worden, te observeren. Deze dolfijnen leven in scholen van soms wel 300 individuen! Bovendien kunnen ze heel speels zijn met duikers. Met een beetje geluk krijgt u zelfs de kans om de beroemde “Tursiops Truncatus” te ontmoeten, die wel 4 meter lang kan worden! Laat u niet imponeren door zijn 500 kilo, het is de liefde van een dolfijn.

Ontdek de dolfijnentrip in Martinique met Beyond the Beach!

Voor de dolfijnentocht van Beyond the Beach vertrekt u in de ochtend om 8 uur vanuit het verzamelpunt bij de Pointe du Bout Marina. U stapt aan boord van een traditionele, moderne en stabiele yole en begint uw navigatie. Wij verzekeren u dat er niets boven de ochtendfrisheid gaat om ten volle van deze excursie te genieten. Maar dat is niet de enige reden waarom we vroeg vertrekken! Vroeg vertrekken maakt het voor u gemakkelijker om dolfijnen te spotten en dicht bij hen te komen. In het gezelschap van David, een gepassioneerd en ervaren kapitein, vaart u in de baai van Fort-de-France, waarna u langzaam richting de noordelijke Caraïben vaart, op zoek naar dolfijnen. 

Eenmaal op uw bestemming aangekomen zult u al snel deze beroemde wezens uit de bodem van het water zien opduiken. U krijgt zelfs de kans om andere walvisachtigen te observeren. Maak gebruik van Davids informatie om meer over deze zoogdieren te weten te komen.

Na het kijken naar de dolfijnen, is het tijd om te duiken. Ontdek de koraal bodems met de maskers en snorkels die aan boord voor u ter beschikking zijn. Daarna wordt u een aperitief aangeboden met een drankje en een hapje, voordat u terugkeert naar de jachthaven, rond 12.00 uur. Als u zich laat verleiden door het avontuur, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt uw plaats reserveren op onze website.